Formulare online

NOTĂ DE INFORMARE PENTRU LOCUITORII COMUNEI NOȘLAC

 

 

Buna gospodărire, păstrarea curăteniei, respectarea strictă a normelor de igienă, respectarea ordinii publice, înfrumusetarea comunei reprezintă o obligatie permanentă a consiliului local si a tuturor cetătenilor.

De aceea, vă informăm cu privire la HCL nr. 35/30.07.2017 referitoare la Regulamentul de ordine publică și gospodărire a comunei Noșlac, care prevede, printre altele,următoarele îndatoriri:
– Să întreţină în stare corespunzătoare de curăţenie şi igienă clădirile, locuinţele, anexele gospodăreşti, curţile, grădinile, tonetele, spaţiile publice în jurul imobilelor, a căilor de acces, întreţinerea vitrinelor, a firmelor, a faţadelor clădirilor,
– să asigure circulaţia normala a pietonilor,
– să asigure condiţii de igienă prin operaţii de curăţire, dezinsecţie şi deratizare a imobilelor,
– să asigure împrejmuirea şi întreţinerea corespunzătoare a imobilelor pe care le deţin ( prin reparaţii la instalaţii de orice fel, zugrăvire a părţilor exterioare, înlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate, ţiglelor, geamurilor sparte), întreţinerea pomilor, florilor şi altor plantaţii din incinte,
– să păstreze curăţenia şi ordinea la locurile stabilite pentru depozitarea reziduurilor (gunoaielor) menajere, stradale şi a materialelor refolosibile. Persoanele fizice şi persoanele juridice sunt obligate să ia măsuri pentru întreţinerea curăţeniei şi protecţia mediului înconjurător. Astfel, recomandăm să nu se abandoneze resturi vegetale, deşeuri şi ambalaje lângă recipienţii amplasaţi pe domeniul public, pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locuri publice sau pe orice terenuri virane de lângă căile de comunicaţie, sau lângă clădiri, împrejmuiri aparţinând domeniului public sau privat al comunei sau aflate în proprietate privată; să nu aprindă sau să întreţină focul pe domeniul public.

Sancțiunile contravenționale constau în aplicarea unei amenzi cuprinse între 100 și 1000 lei în funcție de fapta și de gravitatea sa, pentru persoane fizice sau juridice.

HCL nr. 35/30.07.2017 poate fi consultată pe pagina de Internet a primăriei comunei Noșlac, www.primarianoslac.ro, la sectiunea ”Hotărâri Consiliu local”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support